Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sa att han skulle hämta bössan – döms till fängelse

En man i 35-årsåldern från Ljusdals kommun döms till fängelse för två fall av olaga hot mot en kvinna. Samtidigt frias mannen från fyra fall av olaga hot.

Annons

Läs även: Sms med ordet ”hjälp” blev bevis i domstol

Mannen stod åtalad i Hudiksvalls tingsrätt för sex fall av olaga hot mot tre olika personer. Samtliga hot påstods ha inträffat under mindre än ett dygns tid i mitten av februari i år.

Alla inblandade var bekanta. Mannen påstods först ha sagt att han skulle slå en mejsel i huvudet på sin sambo, efter att de fått fel på bilen längs Kalvstigen. Sambon uppgav dock att hon uppfattat uttalandet som "tomma ord", och därför frikänns mannen från det hotet.

När paret sedan anlände hos två andra bekanta uppstod bråk och den åtalade mannen avslutade med att säga att han skulle hämta bössan, innan han lämnade platsen. Mannen fälls för olaga hot mot en kvinna, men frikänns för hotet mot en man, eftersom han inte har hörts i rätten. Mannen frikänns återigen för hotet mot sambon, eftersom hon inte har uppfattat det uttalandet som ett hot.

När mannen kom hem uttalade han till sist ytterligare hot via telefon mot de bekanta. Mannen fälls även för det hotet.

Läs även: Kvinna ertappade inbrottstjuv – utsattes för misshandel

Kvinnan som utsattes för de två hoten som mannen fälls för har blivit sjukskriven till följd av det. Mannen ska därför betala 7 000 kronor i skadestånd till kvinnan för kränkning samt för sveda och värk.

Mannen, som redan avtjänar ett fängelsestraff för andra brott, döms även till fängelse i en månad för de två olaga hoten.

Läs även: Yxhotade grannfrun och prejades av polisbil – så blev domen

Mer läsning

Annons