Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny vändning i Ljusnemordet – en man misstänks för medhjälp

Artikel 2 av 19
Mordet i Ljusne
Visa alla artiklar

På torsdagen lindrades brottsrubriceringen för en av de häktade efter dödsdramat i Ljusne. Rättegången planeras att hållas trots att två misstänkta är efterlysta.

Annons

Under ett bråk i Ljusne den 13 februari i år dödades en ung man. Ytterligare tre personer knivskadades.

På torsdagen hölls en omhäktningsförhandling mot en 26-årig man som tidigare har varit misstänkt för mordet. Han misstänks nu i stället för medhjälp till mord samt för grov misshandel i tre fall.

Mannen nekar till brott, men tingsrätten anser att det finns sannolika skäl för misstankarna mot honom. Han ska vara fortsatt inlåst i häkte, och åklagaren fick ytterligare två veckor på sig med utredningen.

Läs mer: Advokaten: "Han har inte deltagit i bråket"

En man dödades och tre skadades den 13 februari i Ljusne.

Sedan tidigare sitter även en 21-åring häktad, misstänkt för mord och grov misshandel. Han gick med på att tiden för åtal förlängs, utan någon omhäktningsförhandling för hans del.

Dessutom misstänks två personer till för samma brott: en 18-åring och en 25-åring, som är häktade i sin frånvaro och internationellt efterlysta.

Läs mer: Polisen söker fortfarande personer efter mordet

Tidigast om fyra veckor tror kammaråklagare Arek Nowak att han kan väcka åtal i fallet. Rättegången planeras alltså att hållas, trots att man inte vet var två av de misstänkta befinner sig.

En eventuell rättegång mot dem kan hållas senare, om polisen får tag på männen.

– Vi har vissa spaningsuppgifter och är ganska säkra på att de tidigt efter händelsen lämnade landet och tog sig söderut i Europa. Därefter vet vi inte något mer. De är nog långt härifrån nu misstänker vi, men vi har inga nya konkreta uppgifter på var de befinner sig, säger Arek Nowak.

Han berättar att han inväntar provsvar i den tekniska undersökningen. Det handlar om sådant som fibrer från kläder, fingeravtryck och dna-spår.

– De förhör vi har behövt hålla är i princip klara, säger Arek Nowak.

Förutom de fyra som misstänks för inblandning i mordet, finns en femte person som misstänks för grov misshandel. Det är en 20-åring som inte sitter häktad. Han är endast skäligen misstänkt, alltså den lägre misstankegraden.

Läs mer: Polisen tog helikopterbilder på brottsplatsen i Ljusne

Se även tidslinjen: Detta hände efter mordet

Alla artiklar i
Mordet i Ljusne
Annons