Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorsågar och båtmotor stals vid inbrott – spår i snön blev bevis i domstolen

Två söderhamnare hade stöldgods från inbrott i Vattrång och Iggesund i bilen. Nu har de dömts.

Annons

Den 21 februari stals två motorsågar och en skyddshjälm från ett uthus i Vattrång i Nordanstigs kommun. Samma dag stals en utombordsmotor, trycktankar, ett elverk och verktyg vid ett inbrott i ett fritidshus i Iggesund.

På båda platserna fanns skospår i snön. Efter vittnesuppgifter om en bil som körde vingligt i Iggesundsområdet, kunde polisen lokalisera bilen med två söderhamnare och stöldgods i.

Läs mer: Två män anhållna för inbrottet i Nordanstig

Under rättegången erkände den ena mannen stölderna. Han berättade att de hade druckit alkohol och tagit narkotika och att han bara fick för sig att göra inbrott. Enligt honom sov den andre mannen i bilen under tiden.

Spåren från de båda platserna stämde också med de kängor han hade på sig när han greps.

Nu fälls mannen, som är i 25-årsåldern, för båda stölderna. Han döms även för grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Hudiksvalls tingsrätt dömer honom till skyddstillsyn och 100 dagsböter på totalt 5 000 kronor.

Läs även: Här har grannarna gått samman mot tjuvarna

Den andre mannen nekade till brott, men några av spåren vid fritidshuset i Iggesund kunde knytas till honom, anser tingsrätten. Han fälls för inbrottet i Iggesund men frias från det i Vattrång.

Mannen, som är i 40-årsåldern, döms till skyddstillsyn med en särskild föreskrift om att genomgå en psykiatrisk behandling.

Läs även: Villa var tom i några minuter – då slog makarna till

Mer läsning

Annons