Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänks ha stulit vårdutrustning för över 150 000 – åtalas för stöld

Den man som i början av mars häktades vid Hudiksvalls tingsrätt åtalas nu för stöld och häleri. Han misstänks ha stulit vårdutrustning från Hudiksvalls sjukhus för över 150 000 kronor.

Annons

Läs mer: Häktad för stöld från Hudiksvalls sjukhus – stal för över 100 000

Det var i februari som sjukhusinbrottet ägde rum.

Flera personer bröt sig in på en avdelning för medicinsk teknik på Hudiksvalls sjukhus och stal vårdutrustning för hundratusentals kronor. Bland annat försvann EKG- och laboratorieutrustning, tv-apparater och elektroniska redskap under inbrottet.

Nu åtalas en man 35-årsåldern, hemmahörande i Hudiksvalls kommun, för stöld alternativt häleri.

Vid en husrannsakan i mannens bostad hittades en del av stöldgodset från sjukhuset, och han blev efterlyst. Han anhölls den tredje mars och häktades tre dagar senare.

Datorer och verktyg är några av de saker mannen misstänks ha stulit från sjukhuset. Sammanlagt har redskap för omkring 150 000 kronor tagits. I andra hand åtalas mannen för häleri. Enligt åtalet ska han ha köpt eller på annat sätt förvärvat en del av sakerna, till ett värde av minst 30 000 kronor.

Mannen krävs även på skadestånd på 700 kronor för en hårddisk som i samband med inbrottet stals ur en anställds skåp.

Utöver sjukhusinbrottet ska personen även ha köpt en stulen gasoltub, som olovligen tagits från en adress i Delsbo. För det åtalas mannen även för häleri. Åklagaren menar att brottet gjort det svårare för ägaren att få tillbaka stöldgodset, som förvarats på en adress i Ljusdals kommun.

Den åtalade erkänner samtliga brott. Rättegång hålls vid Hudiksvalls tingsrätt.

Läs mer: Berusad man hade stöldgods på sig – misstänks för sjukhusinbrott

Mer läsning

Annons