Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man i 60-årsåldern anhållen för våldtäkt mot fyraårig flicka i Gävle

En man i 60-årsåldern har anhållits misstänkt för våldtäkt av en fyraårig flicka på Brynäs, i Gävle.

Annons

Det var vid tolvtiden på söndagen som mannen kunde gripas av polisen. Det var strax efter att det misstänkta brottet begåtts. Han anhölls snart därefter av jourhavande åklagare.

Enligt polisen var flickan på väg in från lek när mannen stod och väntade i ett trapphus. Han ska då ha klivit ut ur porten, tagit tag i flickans huvud och tryckt sin penis mot hennes ansikte. Flickans pappa ska ha sett händelsen och då brottat ned mannen. En polispatrull som passerade såg hur pappan höll fast den misstänkte.

Mannen ligger enligt polisen under åtal för tre andra sexualbrott som inträffat under november och december 2015. De rubriceras som sexuellt ofredande.

Flickan är fysiskt oskadd och har inte behövt uppsöka sjukvård. Den misstänkte nekar till brott och vill inte prata med polisen innan han fått en försvarare tilldelad. Först därefter återupptas förhören med honom.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons