Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man i 30-årsåldern döms till skyddstillsyn och missbruksbehandling

En man från Söderhamn döms för narkotikabrott sedan han sålt 5 gram cannabis.

Annons

Mannen har uppvisat en ambition att komma ifrån sitt missbruk samt uppgett att han har behov av behandling.

Det var i augusti förra året som en man i 30-årsåldern greps med 4,97 gram cannabis i fickan, gripandet skedde utanför mannens bostad när han skulle sälja narkotikan.

Mannen döms nu för narkotikabrott, förberedelse till narkotikabrott och ytterligare förseelser som olovlig körning och rattfylleri.

Läs mer: Polisen om cannabisläget i Hälsingland: "Det är jättevanligt, speciellt bland yngre

Mannen har sedan tidigare ett långvarigt drogmissbruk och är dömd för olaga hot, narkotikabrott och brott mot vapenlagen. Mannen har uppvisat en ambition att komma ifrån sitt missbruk samt uppgett att han har behov av behandling. Han döms därför till skyddstillsyn och ska genomgå en missbruksbehandling.

Det var i augusti förra året som en man greps med 4,97 gram cannabis i fickan, utanför den dömda 29åringens lägenhet . Narkotikan hade sålts av 29-åringen som nu döms för narkotikabrott, förberedelse till narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri. Mannen har sedan tidigare ett långvarigt drogmissbruk och är dömd för olaga hot, narkotikabrott och brott mot vapenlagen. 29-åringen har uppvisat en ambition att komma ifrån sitt missbruk samt uppgett att han har behov av behandling. Han döms därför till skyddstillsyn och ska genomgå den missbruksbehandling som Frivården bestämmer.

Läs mer: Drogmissbrukare i kommunen: "Det är väldigt lätt att få tag i cannabis i Ljusdal"

Mer läsning

Annons