Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfarlig bilfärd på gångväg – mörkblå kombi plöjde genom buskage

En bilförare sågs på torsdagen sicksacka i hög fart mellan bilar på riksväg 50 i Bollnäs, krascha genom ett buskage och fortsätta i samma höga fart på en gång- och cykelväg.

Annons

Vid klockan 13.30 på torsdagen färdades Bollnäsbon Matts Westin på riksväg 50 mellan Karlslundskorsningen och Höglundaviadukten. Han väntade i vänsterfilen på att få svänga söderut, när en mörkblå bil av kombimodell kom i hög fart bakifrån.

- Den kom i sån fruktansvärd fart att den nästan lättade från marken, berättar Matts Westin.

Spåren efter bilen syns tydligt från gångvägen.

Han beskriver det som bilen trots den höga farten klarade av att sicksacka fram mellan andra bilister på vägen. Men på Höglundaviadukten körde bilen rakt fram i T-korsningen, genom taggbuskar. Den landade sedan på gångvägen, som ligger några meter lägre än riksvägen.

- Där försvann den ned mot OKQ8. Det var ingen polisjakt eller så, det var bara den här bilen som kom i så hög fart.

Läs även: Butikstjuvar greps efter vild biljakt

Matts Westin såg inte bilförarens ansikte, eller om det fanns flera personer i bilen.

- Jag såg bara att det satt någon bakom ratten och att den hade händerna på ratten, säger han.

I den här riktningen brakade bilen genom buskaget och ut på den flitigt använda gång- och cykelvägen.

Läs även: Vansinnesfärden med krockade polisbilar - se polisens film om händelsen

Matts Westin beskriver hela det han såg som mycket obehagligt och tänker på vad som hade kunnat hända om någon befunit sig på gångvägen när bilen landade där.

Matts Westin hade inte sin telefon med sig vid händelsen, så han kunde inte kontakta polisen. Och det tycks inte någon annan bilist som måste ha sett händelsen heller ha gjort. Polisens vakthavande befäl i Gävleborg har nämligen inga noteringar från Bollnäs vid denna tid.

Ett annat vittne berättar att han befann sig i sin bil på riksväg 83 i riktning norrut när han såg den aktuella bilen braka genom korsningen. Vittnet gjorde då en u-sväng och åkte tillbaka söderut. Då kom bilen ut från en cykelväg, och vittnet följde efter bilen till en parkering. Vittnet berättar att bilen då kördes helt lugnt, och stannade pakeringen. Bilföraren, som var en kvinna, klev ur, pratade i telefon och gick runt och tittade på sin bil.

Såg du den livsfarliga färden eller vet något om den? Berätta för oss på redaktion@helahalsingland.se

Mer läsning

Annons