Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde moped med 3,46 promille – nu döms mannen för flera fyllekörningar

En Söderhamnsman döms till skyddstillsyn för grovt rattfylleri och grov olovlig körning. Vid ett tillfälle slutade mopedfärden med en krasch i ett bostadsområde i Söderala.

Annons

En Söderhamnsman i 45-årsåldern har flera gånger under 2014 och 2015 ertappats med att köra moped berusad och nu döms han av tingsrätten till skyddstillsyn för två fall av grov olovlig körning och tre fall av grovt rattfylleri.

Läs också: Körde grovt rattfull på moped – kraschade

Att mannen dömts för liknande brott tidigare, att alkoholhalterna varit så höga och att mannens mopedturer utgjord en allvarlig trafikfara talar för att straffet skulle ha varit fängelse, men rätten går ändå på frivårdens förslag och dömer mannen till skyddstillsyn, med föreskrift att mannen fullföljer pågående insatser för nykterhet.

Det första tillfället som mannen nu döms för var den 18 maj 2014 då han ertappades på moped i centrala Söderhamn. Andra gången var då han kraschade i ett bostadsområde i Söderala i september samma år med 2,94 promille i blodet. Efter den kraschen vårdades mannen på sjukhus i en veckas tid för brutna revben och inre blödningar. Det tredje tillfället var i mars i år då mannen körde moped med 3,46 promille, även den turen i Söderala.

Mannen erkänner gärningarna.

Mer läsning

Annons