Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knuffade fästmö nedför slänt under campingtur – får fängelse

Under en campingtur knuffade en man sin fästmö nerför en slänt och slog en annan man i ansiktet. Nu döms mannen till fängelse för misshandel.

Annons

Du har väl inte missat vår app? Få koll på vad som händer i ditt närområde:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Det var i maj förra året som händelsen inträffade. En man och hans fästmö, båda hemmahörande i Ljusdals kommun, var ute och campade med husvagnen.

På kvällen bjöds tre män som befann sig i området och fiskade in till parets husvagn. Sällskapet drack öl och umgicks i husvagnen.

Vid ett tillfälle stod kvinnan och en av männen vid en utsiktsplats i närheten av en brant slänt som leder ner till ett vattendrag. Kvinnans fästman ska då ha kommit emot henne och knuffat henne så att hon föll nedför slänten.

Läs mer: Kvinna knuffades nedför stenig slänt

Läs mer: Knuffade fästmö utför slänt – åtalas för grov misshandel

Efter det ska han ha slagit den andre mannen i ansiktet. Två av männen fick hjälpa kvinnan uppför branten medan den andre mannen höll i hennes fästman. Kvinnan ska bland annat ha fått en revbensfraktur, sårskador och blåmärken av fallet.

Mannen förnekade misshandeln av fästmön. Han medger att han blev svartsjuk när hon var ute med den andre mannen, men hävdar att hon tog ett steg bakåt och då föll nerför slänten. Han sade också att hon i fallet ska ha dragit med sig den andre mannen. Mannen varken erkände eller förnekade att han slagit den andre mannen.

Mannen åtalades för grov misshandel av kvinnan och misshandel av mannen. Hudiksvalls tingsrätt anser dock att misshandeln av fästmön inte kan ses som grov eftersom utredningen inte har visat att gärningen var livsfarlig. Rätten bedömer också att mannen inte har visat en särskild hänsynslöshet för att brottet ska klassas som grovt.

Därför dömer tingsrätten mannen för två fall av misshandel. Påföljden blir sex månaders fängelse. Dessutom ska mannen betala 19 000 kronor till kvinnan och 5000 kronor till mannen i skadestånd.

Läs även: Man döms till ungdomsvård för misshandel i Ljusdal – två män frias

Mer läsning

Annons