Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kilaforsbo kan ha begått 13 brott under fem månader

Stöld, misshandel, grovt rattfylleri och narkotikabrott. Det är några av de totalt 13 åtalspunkterna som åklagare väckt mot en man i 30-årsåldern från Kilafors.

Annons

Brotten som mannen är misstänkt för har skett under knappt fem månaders tid. Den första åtalspunkten gäller ett försök till stöld i Arbrå på Kyrkans Ungdomsgård i slutet av december 2015.

Läs mer: Man sågs krossa ruta – blev häktad för misshandel och fem stölder

Knappt två månader senare ska mannen enligt åtalet ha misshandlat en kvinna i samband med en fest i Bollnäs kommun. Enligt vittnesuppgifter ska 30-åringen av okänd anledning blivit aggressiv. Under misshandeln ska 30-åringen bland annat ha slängt ner kvinnan på golvet, tagit tag runt hennes hals, sedan slagit, sparkat och bitit henne.

Enligt åtalet har 30-åringen också begått flera brott ute i trafiken. I mitten av mars ska han gjort sig skyldig till grov rattfylla på E4:an i Hudiksvall. Eftersom mannen saknar körkort misstänks han också för grov olovlig körning.

Enligt åtalet har 30-åringen även gjort sig skyldig till ringa narkotikabrott eftersom provtagning tyder på att han strax innan bilkörningen tagit amfetamin.

I början av april ska 30-åringen tillsammans med en annan man ha brutit sig in på Röda Korset i Kilafors. Vid inbrottet stals matvaror.

Läs mer: Inbrott: Hungriga tjuvar terroriserar Röda Korset i Kilafors

I slutet på april ska mannen enligt åtalet ännu en gång gjort sig skyldig till ringa narkotikabrott, grov rattfylla och grov olovlig körning. Denna gång körde han bil i Ljusdals kommun i en bil som han stulit i Järvsö.

Under bilfärden körde han in i en carport, avvek från platsen och gör sig därför enligt åtalet också skyldig till obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

Läs också: Nu åtalas de unga män som kapade en bil i Järvsö

30-åringen ska också ha begått en grov stöld i en lägenhet i Bollnäs kommun någon gång under maj. Bland annat stals instrument och ljudutrustning.

I mitten på maj så begick 30-åringen ännu en stöld enligt åtalet. Denna gång på ett företag i Kilafors, där det bland annat försvann möbler och prydnadsföremål. Mannen kommer att åtalas i Hudiksvalls tingsrätt.

Mer läsning

Annons