Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggesundsbo bortförd och knivskadad – nu åtalas en man för människorov

Mannen anklagas för att ha rispat offret på halsen under en påtvingad bilfärd. Motivet var utpressning, enligt åklagaren.

Annons

En 26-åring från Uppsala anklagas för att ha fört iväg en man från Iggesund. Under bilfärden längs E4 ska han ha rispat offret på halsen med en kniv, slagit honom i ansiktet och hotat honom.

Det hävdar åklagaren som nu åtalar 26-åringen för människorov, som är mindre grov. Enligt åklagaren ska motivet till bortförandet ha varit att utpressa offret.

Händelsen inträffade den 31 mars. Bilen stannade i höjd med Älvkarleby, där bensinen ska ha tagit slut.

Läs mer: Bilister upptäckte männen gåendes på E4

Polisen uppmärksammande männen som gick längs vägen, och ska då ha upptäckt att Iggesundsbon var skadad och ville ha hjälp.

Den åtalade mannen nekar till brott. Han har sagt i polisförhör att Iggesundsbon var skyldig honom pengar, och att syftet med bilfärden var att de skulle komma överens om hur de skulle lösa skulden. Enligt honom tvingade han inte med sig den andre.

Åtalspunkten ska tas upp i en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt inom kort.

Människorov är ett mycket allvarligt brott där straffskalan sträcker sig från fyra till arton års fängelse, eller i vissa fall livstid. I det här fallet är 26-åringen åtalad för människorov som är mindre grov, och där går straffskalan upp till sex års fängelse.

Läs även: Tre häktade för människorov i Söderhamn

Mer läsning

Annons