Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idas katt torterades till döds: "Jag bara skrek rakt ut av smärta"

Söderhamnsbon Ida Grundströms katt kom aldrig hem på torsdagskvällen. På fredagsmorgonen såg hon ett inlägg på Facebook om att en katt hade hittats torterad till döds.
– Jag tänkte direkt att det var Toulose, säger hon.

Annons

Ida Grundström bor på bostadsområdet Broberg i Söderhamn. I åtta år har hon haft katten Toulose vid sin sida. Hon och hennes sambo var på bio på torsdagskvällen och kom hem senare än vanligt. När de ropade efter Toulose på kvällen kom han aldrig in. På fredagsförmiddagen fick de hemska nyheter.

Läs också: Katten Nasse som fastnade i avloppet hittad död

Ida Forsgren beskriver Toulose som hennes livskamrat.

– Någon skrev på Facebook att de hade hittat en katt torterad till döds alldeles i närheten av där vi bor. Jag tänkte direkt att det var Toulose och drog på mig kläder och åkte dit. När jag kom dit såg jag att det var han som låg där, torterad till döds. Det var som att jag hamnade i en bubbla, jag hörde inga ljud. Sen skrek jag bara rakt ut av smärta, säger hon.

Läs även: Get stulen – slaktplats har hittats

Ida förstod snabbt att det inte handlade om en naturlig död.

– Katten var flådd på baksidan av kroppen och svansen var avsliten från kroppen. Pälsen kring Toulose huvud var intryckt, det såg ut som att han var strypt till döds.

Hon fortsätter:

– Det var så otrolig hemskt, det var fullt av insekter och maskar på honom. Det stank så mycket. Det var som något man ser på skräckfilm, men det här var verkliga livet och det var min älskade katt.

Läs också: Kvinna anklagas för vanvård av katt och hundar

I närheten av kafferosteriet i Söderhamn hittades katten på fredagsmorgonen.

Ida har alltid haft katter. Hon beskriver det som sin hobby, sin vardag och en del av henne. I hennes hem hänger det tavlor med kattmotiv och prydnadskatter står lite här och var. Hon vet hur det går till när ett vilddjur eller en hund attackerar en katt.

– Det här kan inte vara gjort av ett djur. Djuret skulle inte ha tagit med sig svansen. Det måste ha varit en människa som tog svansen som någon slags trofé. Katten låg helt öppet också, jag tror att den som gjorde det här ville att man skulle se detta, säger hon.

Läs också: Kattungarnas mamma sköts ihjäl: "Hemskt besviken över att det finns så empatilösa människor"

Ida säger att hon fortfarande går och tittar ut genom fönstret efter Toulose. Sen kommer hon på att han inte finns längre. Hon har två barn som är två och fyra år gamla.

– Jag är fortfarande i chock. Stundtals blir jag lite apatisk. Men det jobbigaste är att hålla masken inför barnen. De är fortfarande för små för att förstå vad som har hänt, säger hon.

Ida berättar att hon inte känner sig trygg på sitt område längre.

– Jag och sambon sa direkt att vi ville flytta härifrån. Vi vill inte bo i ett område där det händer så här hemska saker. Vi har valt att bo här istället för i en lägenhet för Toulose skull. Han har inte klarat av att bo i lägenhet. Men nu måste vi härifrån.

Ida vill flytta från sin nuvarande bostad efter händelsen.

Ida vädjar till allmänheten för tips.

– Om någon har sett något, eller hört något så vill jag att de berättar om det. Jag kräver att få reda på vad som har hänt med min katt. Det känns så tomt just nu, säger hon.

Mer läsning

Annons