Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höll yxa mot halsen på en man – straffas med två månader i fängelse

En fest i Arbrå för ett år sedan slutade med att en 49-årig man höll en yxa mot halsen på en annan man. Nu har han dömts för olaga hot och ska betala skadestånd.

Annons

Fyra personer hade samlats till fest i köket på en bostad i Arbrå i maj förra året. En bit in på kvällen gick två män till vardagsrummet. Vad som sedan hände rådde det delade uppfattningar om vid rättegången om händelsen som nyligen hölls i Hudiksvalls tingsrätt.

Den 49-årige mannen som då bodde i bostaden har berättat att den andre mannen var kaxig och hotfull. Han hävdar att han tog mannen åt sidan för att be honom att lämna hans hem. Och det ska ha varit allt som hände.

Den andre mannen, en Bollnäsbo, har berättat att stämningen av god innan 49-åringen bad honom följa med till vardagsrummet. Väl där höll 49-åringen en yxa mot hans hals.

Läs också: Inbrottstjuvar stal trädgårdstomtar i Vallsta – kan vara porslinsfigurer som hittades i bil med stöldgods

Bollnäsbons berättelse fick stöd av de två andra personerna som var på festen. De såg förvisso inte själva hotet med yxan, men vittnade om att Bollnäsbon var skakad och blek när han kom tillbaka från vardagsrummet och att han redan då berättat om hotet. Det ledde fram till att ett av vittnena kastade upp yxan på altantaket och att polis tillkallades.

49-åringen döms nu av Hudiksvalls tingsrätt till två månader i fängelse. Han ska dessutom betala 5000 kronor i skadestånd till Bollnäsmannen och knappt 2000 kronor av sina advokatkostander.

Läs också: Åtal för grov stöld – berusad man i bil gjorde inbrott för att reglera skuld

Mer läsning

Annons