Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagamannen bröt näsbenet – tre gästrikar åtalas

/
  • De tre männen som åtalas för misshandeln av Hagamannen kommer från Gästrikland.

I somras blev Hagamannen misshandlad med en golfklubba i Övertorneå.
Nu åtalas tre män från Gästrikland för grov misshandel.

Annons

Det handlar om en 21-åring från Hedesunda, en 23-åring från Gävle och en 24-åring från Sandviken. Enligt åtalet har de "tillsammans och i samförstånd" slagit och sparkat Hagamannen mot överkroppen, huvudet och ansiktet. Slagen har delvis utdelats med en golfklubba.

Hagamannen bröt näsbenet, fick sårskador på huvudet och blödningar i läppen.

Den åtalade 24-åringen har tidigare berättat att han befann sig i Övertorneå för att studera och att han var i närheten av brottsplatsen när misshandeln ägde rum.

Men både han och de övriga två förnekar brott.

Läs mer: Misstänkta för misshandeln av Hagamannen omhäktade

Åklagare Klara Dahlström lutar sig i första hand på vittnesuppgifter. I åtalet finns också en del teknisk bevisning och analyser av de åtalades mobiltelefoner och datorer som hon menar binder dem till brottet.

Niklas Lindgren kallas för Hagamannen efter att han erkänt flera överfall i stadsdelen Haga i Umeå. År 2006 dömdes han till 14 års fängelse för bland annat grov våldtäkt och mordförsök och släppte i juli villkorligt fri efter att ha avtjänat två tredjedelar av sitt straff.

Han var också i Övertorneå för att studera när han överfölls och blev slagen med en golfklubba utanför ett elevboende 22 augusti. Inledningsvis greps och anhölls en Gävlebo i 30-årsåldern, men han är inte längre misstänkt för misshandeln.

Läs mer: Förundersökningen mot Gävlebon läggs ner

Mer läsning

Annons