Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gömda kniven bar dna-spår från Ljusnemordet

Artikel 13 av 19
Mordet i Ljusne
Visa alla artiklar

Spår från den man som knivdödades vid ett bråk i Ljusne har hittats på en kniv som gömdes under ett plåttak efter bråket. På onsdag återupptas rättegången.

Annons

Efter sex veckors uppehåll återupptas rättegången om Ljusnemordet på onsdag nästa vecka. Förhandlingarna avbröts i juli sedan den mordmisstänkte 21-åringen ändrat sitt vittnesmål och pekat ut platsen där ytterligare en kniv hittades undangömd.

–Den mordåtalade berättade att han hade gömt en kniv och fick visa vart han menade. Och där fanns det en kniv, säger åklagare Arek Nowak.

Läs mer: Misstänkte medhjälparen i Ljusnemordet släpps på fri fot – rättegången uppskjuten

Kniven hittades gömd under ett plåttak vid den garagelänga i Ljusne där ett stort bråk utbröt mellan två grupperingar den 13 febrauri i år. En man dog efter att ha fått flera knivhugg mot kroppen och tre män skadades av knivhugg och slag med slagträn.

Trots att kniven legat utomhus i fem månader kunde NFC, nationellt forensiskt centrum, säkra dna-spår som bevisar att kniven användes under det dödliga bråket.

– Det dna som anträffades på kniven tillhör den avlidne. Inga andra spår har säkrats på kniven, säger Arek Nowak.

Läs mer: Efter dramatiken på mordrättegången – kniv hittades i Ljusne

Utöver att berätta om den undangömda kniven pekade den huvudmisstänkte 21-åringen ut en av sina kamrater som den som utdelat de dödade huggen. Den mordmisstänkte uppgav att han tidigare inte vågat berättat sanningen eftersom han var rädd för den person som han nu anklagar.

Den nu utpekade mannen ska ha flytt landet efter bråket i Ljusne.

Läs mer: Huvudmisstänkt för Ljusnemordet tog sista chansen att berätta sin sanning: "Jag var rädd"

Åklagare Arek Nowak kommer att komplettera åtalet med den nya skriftliga bevisningen inför huvudförhandlingen som återupptas på onsdag i Hudiksvalls tingsrätt.

– Den åtalade kommer att förhöras kompletteringsvis av mig. Han lämnade också delvis en berättelse vid senaste rättegångsdagen, så vi får se vad han säger vid en fortsatt huvudförhandling.

Alla artiklar i
Mordet i Ljusne