Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyrhjulingstjuv greps efter tips från allmänheten – åtalas för stöld

Den 30-årige man som tidigare i juli bland annat stal en fyrhjuling värd 120 000 kronor från ett företag i Söderhamn åtalas nu för stöld.

Annons

Tidigare i sommar skedde ett inbrott hos ett företag i Söderhamn. En vägg och en bom hade brutits upp och en släpvagn, motorsåg och en fyrhjuling värd 120 000 kronor stulits.

Platsen där fylhjulingen hittades. Fyrhjulingen står gömd bakom träd i skogen.

Efter tips från allmänheten om att fyrhjulingen setts i Ljusne, kunde polisen gripa den man i 30-årsåldern som nu åtalas för stöld i två fall.

Läs mer: Fyrhjuling värd 120 000 kronor stals – man gripen av polis

Företagets larm gick första gången klockan 02:33 under stöldnatten. Sedan ska gärningsmannen ha kommit tillbaka till platsen flera gånger under natten och försökt få ut fyrhjulingen ur garaget.

Gärningsmannen hade tagit bort en bit av plåtfasaden,  grävt bort isolering och gips i väggen brevid porten för att komma åt metallbommen som satt bakom dörrarna.

Gärningsmannen hade tagit bort en bit av plåtfasaden, grävt bort isolering och gips i väggen brevid porten för att komma åt metallbommen som satt bakom dörrarna. Klockan 08.01 började mannen frakta iväg fyrhjulingen, enligt kameraövervakningen.

Läs mer: Man begärs häktad för fyrhjulingsstöld

Under förmiddagen fick polisen ett tips från allmänheten om att någon sett en fyrhjuling ute i Ljusne som stämde in på signalementet. När polisbilen kom till platsen, såg man den nu åtalade mannen komma ut ur skogen där även den stulna fyrhjulingen stod. Han hade även på sig en motorcykelhjälm.

När den misstänkte förstod att han var avslöjad ska han ha visat var han gömt fyrhjulingen och erkände brottet. I sin ryggsäck hade han registreringsskylten till den stulna släpvagnen och hans plånbok låg i ett fack i den stulna fyrhjulingen.

I förhör har den misstänkte uppgett att han är mycket ångerfull och menar att han behöver få hjälp.

Brotten kommer att tas upp i Hudiksvalls tingsrätt.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons