Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falska sedlar i omlopp i Söderhamn – butiksägare lurad till att växla in pengar

En man i 25-årsåldern växlade in falska eurosedlar på en butik i Söderhamn. Han ska även ha delat ut falska sedlar till en yngre man för att genom honom försökt att få sedlarna i omlopp. Nu åtalas de två männen.

Annons

I maj i år växlade en man i 25-årsåldern in 25 falska 20-eurosedlar på en butik i Söderhamn. Mannen visste att sedlarna var falska och växlande in dem med avsikt att sedlarna skulle komma ut i omlopp. Från butiksägaren fick han i utbyte 4 500 svenska kronor i kontanter.

Samma dag tog en man i 20-årsåldern medvetet emot tre falska 20-eurosedlar från mannen i 25-årsåldern, för att få ut dem i omlopp. Den yngre mannen hade även narkotika på sig när han påträffades.

Läs även: Söderhamnsbutiker polisanmäler köp med leksakspengar

Mannen i 25-årsåldern förnekar brott medan mannen i 20-årsåldern erkänner ringa narkotikabrott, men förnekar att han har tagit emot falska sedlar.

Mannen som växlade in 25 falska sedlar sitter nu häktad och åklagaren yrkar på olovlig befattning med falska pengar och bedrägeri. För den yngre mannen yrkar åklagaren olovlig befattning med falska pengar och ringa narkotikabrott.

Läs även: Misstänkt rattfyllerist greps med falska sedlar

Mer läsning

Annons