Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter knivfyndet – nu återupptas rättegången om Ljusnemordet

Artikel 14 av 19
Mordet i Ljusne
Visa alla artiklar

På onsdag fortsätter rättegången mot de två unga män som misstänks för inblandning i mordet på en annan man i Ljusne i vintras. Rättegången fick avbrytas efter att en annan gärningsman och nya bevis pekats ut inför slutpläderingen.

Annons

I dag återupptas rättegången efter det våldsamma knivbråket i Ljusne i februari där en man dog och tre män skadades. Huvudförhandlingen fick skjutas upp i juli efter att den huvudmisstänkte 21-åringen ändrat sitt vittnesmål och pekat ut en annan gärningsman. Mannen togs även med till brottsplatsen på Bruksgatan i Ljusne där han visade rätten var ytterligare en kniv som användes i det dödliga bråket låg gömd.

– Jag var rädd och kunde inte berätta. Han är en våldsam person, sa 21-åringen om varför han inte valt att berätta om detaljerna tidigare.

Läs mer: Gömda kniven bar blodspår från Ljusnemordet

Fallet sammanfattades inför den första rättegångsdagen. Se inslaget:

Det var den 13 februari som två grupperingar möttes upp vid en garagelänga och drabbade samman i ett våldsamt slagsmål som fick dödlig utgång. I bråket ska flera knivar men även slagträn ha använts. En man dog efter att ha fått flera knivhugg mot kroppen och ytterligare tre män skadades.

Efter en omfattande polisutredning åtalades en 21-årig man för mord och en 26-åring för medhjälp till mord. Båda åtalades dessutom för grov misshandel i tre fall.

Utöver den åtalade duon misstänks två män som var inblandade i bråket ha flytt landet till Afghanistan. Det är en av dessa män som nu pekas ut av den huvudmisstänkte 21-åringen.

Läs mer: Misstänkte medhjälparen i Ljusnemordet släpps på fri fot – rättegången uppskjuten

Sedan huvudförhandlingen pausades har NFC, nationellt forensiskt centrum, undersökt den gömda kniven och lyckats säkra dna-spår från den avlidne mannen. Den nya bevisningen pekar på att kniven ska ha använts under det dödliga bråket och är det som huvudförhandlingen kommer att handla om när rättegången återupptas under onsdagen.

Läs mer: Efter dramatiken på mordrättegången – kniv hittades i Ljusne

Enligt åklagare Arek Nowak kommer den huvudmisstänkte att förhöras kompletteringsvis om den nya bevisningen i målet.

– Han lämnade också delvis en berättelse vid senaste rättegångsdagen, så vi får se vad han säger vid en fortsatt huvudförhandling, säger Arek Nowak.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Alla artiklar i
Mordet i Ljusne