Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter järnrörsmisshandeln – två män dömda till fängelse

De två männen som häktades efter järnrörsmisshandeln i Kilafors i slutet av juni döms till fängelse i ett år och tre månader. De ska ha sparkat och slagit en man mot hans huvud och kropp. En förbipasserande kvinna avbröt misshandeln.

Annons

Det var den 28 juni som två män blev misshandlade i centrala Kilafors. Den ena mannen blev misshandlad i anslutning till Ica i Kilafors och den andra blev jagad fram till en tomt vid väg 83 norr om centrum. I det senare fallet användes järnrör att slå mannen med.

Läs även: Efter järnrörmisshandeln – två begärs häktade

Två män häktades senare för grov misshandel och åklagarmyndigheten yrkade dessutom på att en av de två häktade männen utvisas ur riket. Åtalet bygger enkom på järnrörsmisshandeln vid riksväg 83.

I Hudiksvalls tingsrätt döms nu männen till fängelse i ett år och tre månader med den grova järnrörsmisshandeln som grund. Misshandeln avbröts av en kvinna som passerade och blev vittne till händelsen. Hon skrek och sprang mot gärningsmännen som då lämnade platsen.

Läs mer: Järnrörmisshandeln i Kilafors - en av männen riskerar att utvisas

Männen ska dessutom betala skadestånd på 22 400 kronor vardera till mannen de ska ha misshandlat. Däremot anser inte tingsrätten att utvisning är aktuellt, och avslår därmed åklagarens yrkande i den saken.

Mer läsning

Annons