Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dikeskörd bil innehöll stöldgods – man anhållen av åklagare

En man sitter anhållen misstänkt för grov stöld från en bostad i Ovanåkers kommun. Stöldgodset hittade polisen i en dikeskörd, övergiven bil.

Annons

Det var strax efter klockan sju på lördagsmorgonen som polisen larmades till en olycka på Runemovägen utanför Alfta. Där stod en bil i diket, men det fanns ingen förare i närheten.

En timme senare ringde en boende i Älvkarhed utanför Alfta och rapporterade om ett inbrott i bostaden. Dator och tv hade stulits.

I bilen i Runemo hittade polisen den stulna tv:n, och senare hämtades en man in till förhör. Mannen anhölls senare av åklagare, misstänkt för grov stöld genom inbrott i bostad.Polisen gjorde samma dag husrannsakan på en adress i Arbrå som disponeras av mannen. Där hittades en motorcykel med bortslipat ramnummer och en moped som tros vara stulna. Mannen blev därmed misstänkt även för stöld, alternativt häleri, samt för narkotikabrott.

Åklgare Christina Westphal uppger att hon kommer att fatta beslut under tisdagen om mannen ska begäras häktad eller inte.

Mer läsning

Annons