Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brinkenstjärna vill ha ett mildare straff – lyfter frågan på regeringsnivå

Både tingsrätten och hovrätten dömde Michael Brinkenstjärna för bokföringsbrott och i april avslog Högsta Domstolen hans ansökan om prövningstillstånd. Nu ansöker artistmanagern om regeringens nåd.

Annons

Michael Brinkenstjärna nekar till brott.

Läs också: Högsta domstolen prövar inte Brinkenstjärnas fall – domen på fängelse i 15 månader står fast

Bollnäsbon och artistmanagern Michael Celeste, tidigare Brinkenstjärna, är dömd för bokföringsbrott i både tingsrätt och hovrätt.

Straffet på 15 månaders fängelse och fem års näringsförbud överklagades till Högsta Domstolen, men Celeste fick inte prövningstillstånd.

Nu skickar han in en ansökan om nåd till regeringen.

Läs också: Brinkenstjärna talar ut om nya fängelsestraffet och dj-karriären

I ansökan skriver hans företrädare Per Gunnarsson att Michael Celeste i praktiken redan haft näringsförbud sedan utredningen inleddes i början på 2011.

"...från utredningens början till dess att Celeste blev dömd har har i praktiken redan haft näringsförbud... Celestes professionella karriär tog ett abrupt slut. Han har inte kunnat försörja sig under utredningstiden och heller inte i tid därefter."

Läs också: Artistmanagern Michael Brinkenstjärna överklagar fängelsedom

Vidare skriver hans företrädare att konsekvenserna av det här innebär att hans klient i praktiken haft näringsförbud under tio års tid när straffet avtjänats. Dessutom är man missnöjd med hur rättsprocessen har gått till.

Celestes önskan är därför att regeringen upphäver näringsförbudet och förmildrar fängelsestraffet till samhällstjänst och villkorig dom.

Det var mellan år 2006 och 2008 som Michael Celestes ska ha haft falska fakturor i sitt bolag för sammanlagt 7,2 miljoner kronor. Han har hela tiden nekat till brott.

Läs också: Brinkenstjärna fälls

Mer läsning

Annons