Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilist fick nog – jagade stenkastande gäng

Polisen har fått in ytterligare en anmälan om nattlig stenkastning mot bilister i centrala Söderhamn.

Annons

Det var under natten mot söndagen som mannen kom körandes längs Brädgårdsgatan i höjd med Lidl när det plöstligt small till i bilens kaross. I närheten fick mannen syn på ett gäng killar som sprang från platsen. Mannen tog upp jakten på gänget men tappade kort därefter spåret när de försvann längs gångvägen på butikens långsida.

När bilägaren inspekterade sitt fordon kunde han upptäcka att en större sten träffat bakskärmen och orsakat en lackskada.

Läs mer: Stenkastning mot bil i Söderhamn

Två bilar har utsatts för stenkastning intill rondellen vid Brädgårdsgatan i Söderhamn.

Stenkastningen är inte den första i området. Vid halv ett samma natt utsattes en annan bilägare för stenkastning då hon passerade genom rondellen vid Brädgårdsgatan. Den gången kastade en sten på bilens dörr vilket orsakade plåtskador.

Polisen har även fått in en anmälan från en bilägare som utsatts för äggkastning i samma område under natten mot torsdagen.

Läs mer: Ägg kastades mot bilar i Söderhamn: "Det känns förjävligt"

Men det är inte bara bilburna fordonsägare som har utsatts för brott. Under tisdagen upptäckte en båtägare i Grundvik att det varit inbrott i dennes båt under natten. Ur båten saknas flytvästar, en lanterna, pump och 60 liter bensin.

En badgäst vid Stenö havsbad blev under måndagen bestulen på sin mobiltelefon, av märket iPhone. Efter ett dopp saknades mobiltelefonen som hade legat gömd under en handduk.

I Ljusne misslyckades däremot en tjuv med sitt försök att stjäla. Någon gång mellan fredagen och lördagen bröts tanklocket upp på en parkerad bil längs Stationsvägen. Men trots att tanklocket var bortskruvat ska tjuven inte ha lyckats stjäla något bränsle ur fordonets tank.

Läs mer: Flera personer i bråk under morgonen – en person förd till sjukhus

Mer läsning

Annons