Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berusad och körkortslös man stal bil – hotade ägaren när han stoppades

På bensinmacken i Vallsta stal den onyktre mannen en bil. När bilägaren sedan stoppade mannens färd sa han att han skulle passa sig – annars kunde han få en kniv i sig.

Annons

Det var i april som en man parkerade sin bil vid bensinmacken i Vallsta. Han lämnade nycklarna i tändningslåset och fikade med en vän. Då stals bilen.

Ägaren följde efter och hittade snart bilen. Inuti satt en man i 45-årsåldern som var berusad. När mannen klev ur bilen öppnade han en ölburk och började dricka. Bilägaren slog då ölburken ur mannens hand eftersom han inte ville att han skulle dricka mer innan han blivit alkoholtestad av polisen.

Då sa mannen att han skulle backa undan, annars kunde han få en kniv i sig. Bilägaren hade telefonkontakt med polisen, avlägsnade sig från platsen och tog fram en spade för att skydda sig vid behov.

Mannen greps kort därefter av polis.

Nu har mannen dömts för brotten i Hudiksvalls tingsrätt. Han döms för olaga hot, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning och rattfylleri. Mannen finns tidigare under 36 avsnitt i belastningsregistret.

Brotten anses motsvara två månaders fängelse. Men eftersom mannen i maj på egen hand ansökt om att behandlas mot sitt alkohol- och narkotikamissbruk blir påföljden skyddstillsyn med en särskild behandlingsplan.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons