Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båt värd 300 000 stals ur trädgård – inga spår efter stölden

Söderhamnskusten har drabbats av flera båtrelaterade stölder. Under helgen upptäcktes att en trailer med båt stulits från en fastighet i Stålnäs.

Annons

Hösten gör nu sitt intåg och med den ökar riskerna för att utsättas för båtstölder. I takt med att löven skiftar färg lämnas många båtar obevakade under längre tider vilket lockar fram båttjuvarna.

Efter helgen har polisen i Söderhamn tagit emot tre anmälningar om båtrelaterade stölder längs kustremsan, där tjuvarna slagit till mot både småbåtshamnar och på land.

Läs mer: Flera båtägare drabbade av stölder – delar bortskruvade från båtarna

En båtägare i Jonskär har fått reglagen bortskruvat och stulet från sin båt.

I Jonskär har två båtägare, bosatta utanför kommunen, haft ovälkommet besök. Ur en styrpultpetsbåt som legat förtöjd i småbåtshamnen har en instrumentpanel skruvats loss och stulits. I stölden försvann även en gps av märket Garmin.

Från den andra båten har tjuven eller tjuvarna monterat bort och stulit ett start- och gasreglage. Det saknas även en trycktank innehållande 25 liter bensin.

Läs mer: Polisen om årets båtmotorstölder

Några kilometer söderut gjorde en annan båtägare en tråkig upptäckt. Under tiden som mannen varit bortrest har någon okänd person tagit sig in på hans fastighet i Stålnäs och stulit en båt som stod på trailer. Båten, en Finnmaster 7100 av 2002-årsmodell, värderas till 315 000 kronor och stals någon gång mellan den 29 augusti och 4 september.

Enligt polisen finns det inga iaktagelser till de tre stölderna.

Läs också: Stulen båt hittades i Söderhamnsfjärden – polisen söker vittnen

Läs också: Polisen tipsar: Så skyddar du dig mot båtmotorstölder

Mer läsning

Annons