Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal för grov stöld – berusad man i bil gjorde inbrott för att reglera skuld

En 33-årig Bollnäs-man gjorde inbrott hos en man i Älvkarhed. Han strösslade spår efter sig i form av färg från sin bil på en påkörd soptunna, skospår och samtal i sin telefon. Nu åtalas han för grov stöld, misshandel av sin flickvän i två fall och för narkotikabrott.

Annons

När polisen den 15 april undersökte en dikeskörd bil hittade de en telefon tillhörande en för dem välkänd 33-årig man, en pappersdunk med vodka och tomma ölburkar. I bilen fanns även en tv, en dator och en förstäkare som bara några timmar tidigare hade stulits vid en intbrott i Älvkarhed.

Den dikeskörda bilen hittades på Runemovägen i Alfta.

Polisen hämtade då mannen hos hans flickvän och gjorde husrannsakan i bostaden. Där hittade de även en jacka som stulits vid inbrottet och narkotikaklassad medicin som mannen inte har recept för. I polisförhör berättade kvinnan om att mannen misshandlat henne vid flera tillfällen.

Läs mer: Dikeskörd bil innehöll stöldgods – man anhållen av åklagare

Mannen anhölls och häktades senare. Nu åtalas han för grov stöld, misshandel och narkotikabrott. Åklagare Christina Westphal kommer att lägga fram en lång rad av bevisning mot mannen för framförallt inbrottet. Det handlar om bland annat uppgifter från vittnen som sett bilen som senare lämnades i Alfta köra fast i närheten av huset som utsattes för inbrottet, spår på brottsplatsen och det faktum att 33-åringen ringt mannen som bor i huset som utsattes för inbrottet sex gånger innan han bröt sig in.

Läs mer: Känd kriminell häktad för grov stöld i Älvkarhed

Uppgifter ur olika förhör tyder på att 33-åringen och mannen som bor i huset, som just nu avtjänar ett fängelsestraff för misshandel av sin tidigare flickvän, har haft någon form av affärer ihop. 33-åringen ska därför ha ansett att den andre mannen var skyldig honom pengar och när han inte fick dem ska han ha gjort inbrottet för att reglera skulden.

Läs mer: Misshandlade flickvän och slog sönder bostad – mannen straffas med fängelse

Senast 33-åringen dömdes för brott var det för att han misshandlade en handikappad granne grovt då denne bad 33-åringen att sänka musiken en kväll. Det skedde i Kilafors i augusti 2014. Mannen straffades med tio månader i fängelse.

Mannen är sedan tidigare även åtalad för olaga hot mot en entrévärd på en krog i februari.

Mer läsning

Annons