Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar försökte tända eld på Söderskolan – vittne berättar

På lördagskvällen larmades polis och räddningstjänst till Söderskolan, då vittnen uppgett att fyra ungdomar försökte tända eld på en dörr. De misstänks nu för försök till grov skadegörelse genom brand.

Annons

Vid 20:38 på lördagskvällen larmade vittnen SOS att fyra ungdomar försökte tända eld på en dörr på Söderskolan i Sandviken. Enligt vittnena hade de fyra ungdomarna sedan sprungit från platsen.

När räddningstjänsten kom till platsen gjorde man bedömningen att det inte fanns nån spridningsrisk då dörren var gjord av plåt och omgiven av betong.

Ett vittne fångade händelsen på bild.

Vittnena berättar att de var på väg hem från affären samtidigt som de letade Pokémons då de upptäckte ungdomarna som försökte tända eld på skolan.

– De sprang därifrån i panik men glömde en massa saker kvar på platsen. Vi bestämde oss för att vänta in polisen, då kom två av ungdomarna tillbaka i hopp om att få tillbaka sina saker, säger ett av vittnena.

Polisen anlände sedan till platsen och inledde förhör med ungdomarna.

– Ungdomarna som är i 15-16 års åldern hade glömt sina cyklar och nån mobiltelefon, säger Paul Edenström Vakthavande befäl i Gävleborg.

Vittnena berättar att de själva har gjort dumma saker i sin ungdom men att detta var ganska extremt.

– Jag hoppas verkligen att de får hjälp och att de aldrig gör om det igen.

Ungdomarna misstänks nu för försök till grov skadegörelse genom brand. De kunde överlämnas till sina vårdnadshavare.

Mer läsning

Annons