Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarstuga brann ner i natt

/


(Uppdaterad 10:28)

En sommarstuga brann ner till grunden strax utanför Kilafors. En familj befann sig i stugan, men de lyckades ta sig ut och ingen person skadades i samband med branden.

Annons

Larmet kom strax före 02.00 natten till fredag. När räddningstjänsten kom fram var stugan övertänd. Man fick inrikta sig på att släcka och hindra spridning. Vid 02.30-tiden hade räddningstjänsten branden under kontroll.

En mindre styrka stannade kvar till morgonen för att se till att ingen eld skulle blossa upp igen.

Sju timmar efter larmet gick, vid niotiden på fredagsmorgonen, så driver vinden den tjocka brandröken så att den känns vida kring och det brinner fortfarande under takplåtarna. Det enda som står kvar av huset är murstocken.

Räddningstjänsten har försvunnit från brandplatsen, men två brandvakter är där för att se till att elden inte sprider sig.

– Det blåser ju ganska mycket idag in från sjön och risken finns att det sprids glöd till något annat hus, säger en av brandvakterna.

Han tror att de kommer att få stanna kvar och vakta till åtminstone lunchtid.

Familjen som befann sig i stugan när elden började lyckades ta sig ut. Och vädret var gynnsamt.

– Det dåliga vädret under den senaste tiden hjälpte till att hindra spridning av elden, säger Johan Berggren, insatsledare räddningstjänsten Bollnäs. Det är väldigt blött ute just nu.

Närmaste hus ligger cirka 75 meter från sommarstugan som fick utrymmas tillfälligt. Det fanns också en del träd nära sommarstugan.

Branden har med all sannolikhet orsakats av en grill som användes senast på onsdagskvällen. Den tros ha startat på altanen där grillen var placerad och sedan har branden spridit sig vidare till huset som var en träbyggnad i ett plan.

.

Mer läsning

Annons