Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsbrand i Ramsjö – 300 kvadratmeter har brunnit

Strax efter klockan ett larmades räddningstjänsten till Sund, söder om Ramsjö för en skogsbrand. En yta på över 300 kvadratmeter har eldhärjats.

Annons

Läs också: Telefonledning har fallit ned – hindrar trafik i Ljusdal

Larmet inkom till SOS strax efter klockan ett på fredagen.

En skogsbrand härjade på ett skogsområde i Sund, strax söder om Ramsjö. Markberedning har tidigare under dagen utförts på platsen, vilket troligtvis orsakat branden, enligt räddningstjänsten.

– När markberedarna skulle ta helg såg de en rökpelare. De hämtade brandsläckare och började begränsa spridningen, berättar Kenneth Eriksson, insatsledare Räddningstjänsten Ljusdal.

Strax efter klockan 14.00 hade det mesta av branden släckts. Personerna på plats använde tre brandsläckare för att släcka branden i vänta på räddningstjänsten.

– Arbetarna har förhindrat eldspridning jättebra. Om inte de hade agerat hade elden kunnat sprida sig till berget här intill, och då hade vi kunnat ha en helt annan situation, säger Kenneth Eriksson.

Totalt rör det sig om en yta på drygt 300 kvadratmeter. Nu återstår arbetet med att blöta av området ordenligt, berättar insatsledaren.

– Men läget är under kontroll. Vi blir kvar på platsen ungefär en timme till för att blöta av området ordentligt, men det ser jättebra ut här nu, säger Kenneth Eriksson.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons