Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftig sopbrand på Bollnäs återvinningscentral

Tidigt på söndagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en brand inne på återvinningscentralen i Bollnäs.

Annons

TV: Hör insatsledaren berätta om branden

Det var vid 04.30-tiden på söndagen som larmet om branden inkom. När räddningstjänsten kom fram visade det sig handla om en kraftig brand.

– Det är stora mängder sopor som brinner. I nuläget är det en hög på cirka 30 gånger 50 meter med sopor som brinner, säger Johan Berggren, insatsledare vid räddningstjänsten.

Vid 05.45-tiden var branden ännu inte under kontroll och man hade då påbörjat arbetet med att försöka skilja på de stora sophögarna, för att förhindra fortsatt spridning.

– Men det är fortfarande risk för spridning, det rör sig om så stora mängder sopor. Det är stora högar med stora balar av malda sopor, säger Johan Berggren, som uppskattade att de kommer att behöva vara kvar och jobba med släckningsarbetet under hela dagen.

Uppdatering

Sopberg i brand på återvinningscentralen i Bollnäs

Vad som orsakade branden är ännu okänt.

Inga personer uppges ha skadats i samband med branden.

Enligt räddningstjänsten insatsledare Johan Berggren ska det vara en sektion avfall på omkring 30 x 50 meter som brinner. Elden ska inte ha spridits sig till omkringliggande sopor då avfallet ligger uppdelat i olika sektioner.

– Nej det ska inte finnas någon risk att hela soptippen fattar eld. Vi börjar få situationen under kontroll nu, säger Johan Berggren.

Räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen under hela söndagen för att hålla branden i schack och fortsätta med släckningsarbetet.

Enligt polisen finns det inte någon misstanke om brott i samband med branden.

■ ■ För mer nyheter om Bollnäs, klicka här

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

Mer läsning