Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förödelsen stor efter Jättendalsbranden – hettan fördröjer undersökning

Polisen söker fortfarande efter om någon människa kan ha omkommit i branden i Jättendal.

Annons

Den kraftiga branden skapade stor förödelse, och sökandet efter eventuella personer som kan ha omkommit i branden pågår fortfarande. Mikael Johansson är förundersökningsledare vid Hudiksvallspolisen och leder arbetet.

Vet ni än om någon fanns i huset under branden?

– Vi har tekniker där nu och undersöker. Det är inte bekräftat än om någon fanns i huset under branden, men det finns misstankar om det.

Läs mer: Villa totalförstörd i Jättendal

Få koll på vad som händer i ditt närområde – ladda ner vår app! Eller, om du redan har den, uppdatera för att få alla nya funktioner!

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Det blev otroligt hett i branden, och huset totalförstördes.

När tror ni att ni kan veta om någon omkom i branden?

– Det är jättesvårt att säga. Först måste vi åka dit med någon form av grävskopa och lyfta bort all bröte, eftersom huset rasade ihop. Det var en brandhärd som var väldigt varm. Det var djävulskt hett.

Läs vidare: En första brandundersökning

Går det att få någon uppfattning om brandorsaken?

– Inte i nuläget. Det är fortfarande okänt hur det började brinna. Vi får se om det går att hitta något svar i den tekniska undersökningen, men det är inte säkert när det brunnit så omfattande.

Endast rester av väggarna syns efter den kraftiga branden.

Hur går undersökningen till?

– Just nu håller vi på och försöker röja undan den värsta bröten, det var en tvåvåningsvilla med källare, allt som var på markplan började brinna och ramlade neråt, som tak och vitvaror. Vi kommer att ta dit en likhund för att se om den kan känna spår, rester av en död människa. Det kommer även att säkras spår efter brandresterna, till exempel rester av brandfarliga vätskor eller likannade. Vi letar också efter spår efter elfel, om det skulle varit något sådant som orsakade branden.

Mer läsning

Annons