Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En person anhållen misstänkt för mordbrand – skjul nära skolmatsal övertänt

Ett skjul med flera soptunnor fattade eld vid Slottegymnasiet i Ljusdal sent på lördagskvällen. På söndag morgon greps en person misstänkt för mordbrand.

Annons

Läs också: Efter bränderna i Ljusdal: 17-åriga pojkar kopplas till bilbrand

Läs också: 45-årig man skäligen misstänkt efter ny brand i Ljusdal i natt

Ljusdal har drabbats av flera misstänkt anlagda bränder den senaste tiden. På lördagskvällen var det dags igen, den här gången på Slottegymnasiets område.

Larmet utgick strax före klockan 22.30 på lördagen och gällde ett antal soptunnor i ett skjul vid Slottegymnasiet på Verkstadsskolevägen i Ljusdal.

45-årig man skäligen misstänkt efter ny brand i Ljusdal i natt

– När vi kom fram var skjulet övertänt, men det var ingen stor risk för spridning till matsalen som ligger bara några meter därifrån, säger Kennet Eriksson, insatsledare vid räddningstjänsten som ryckte ut med full styrka.

Kennet Eriksson är övertygad om att branden var anlagd och kan kopplas ihop med tidigare eldsvådor i Ljusdal på senare tid.

– En person lär ha setts springa från platsen i samband med den här branden, och så sent som på fredagen blev en bil utbränd här i närheten, sa Kennet Eriksson när helahälsingland pratade med honom på lördagskvällen.

Hela Hälsingland har tidigare berättat om att Ljusdal den senaste tiden drabbats av flera bränder som misstänks vara anlagda.

En person gripen

På söndagsmorgonen berättade polisen att en man i 50-årsåldern är gripen misstänkt för mordbrand vid Slottegymnasiet. Polisen menade då att det faktiskt förelåg risk att branden skulle ha spridit sig.

Mannen ska ha bivit iakttagen av vittnen som tillkallade polisen.

Efter förhör beslutade åklagaren att den misstänkte mannen skulle anhållas. Polisen kommer att fortsätta sitt arbete genom teknisk brandundersökning och förhör med vittnen under söndagen.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons