Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Stenöbranden: Kommunen hoppas på tillfällig matservering inför högsäsongen

Stenö havsbad och camping står utan restaurang efter nattens stora brand. Under onsdagsförmiddagen samlades ansvariga tjänstemän från Söderhamns kommun för att hitta en lösning inför sommaren.

Annons

Mitt i natten ringde telefonen hemma hos Thomas Gunnarsson som är föreståndare för Stenö havsbad och camping. Från andra sidan linjen berättade en polisman att hans restaurang stod i lågor.

– Jag åkte ner på en gång, det var ingen rolig syn. Jag hade hoppats att det skulle vara en mindre brand så det blev en liten chock när man kom fram, säger Thomas Gunnarsson.

Läs mer: Fullt utvecklad brand i restaurangen på Stenö havsbad

2010 köpte Söderhamns kommun Stenö camping, som då var på väg att tappa tre stjärnor till två. Efter flera upprustningar är campingen idag ensam i regionen som fyrstjärnig camping. Dessutom planeras för en större investering på omkring 20 miljoner kronor för en ny restaurang- och servicebyggnad.

– Det finns planer på en ny men det är inget som vi hinner bygga nu, säger Thomas Gunnarsson.

Läs mer: Restaurangen helt övertänd när larmet kom

Efter nattens brand står nu campingen med en totalförstörd restaurangdel och runt hörnet knackar högsäsongen på dörren. Under onsdagsförmiddagen samlades ansvariga tjänstemän från kommunen vid brandplatsen för att få en bild över händelsen och diskutera framtiden.

– Restaurangen hade en viktig funktion naturligtvis men ingen annan verksamhet på campingområdet kommer att påverkas. Direkt imorse startade arbetet med att titta på lösningar för att få till en fungerande restaurang i sommar, säger Thomas Gunnarsson.

Har ni några förslag på lösningar?

– Nja, just nu startar samtalen med försäkringsbolag. Det finns idéer i huvudet men vi måste samla ihop oss och titta på vad som är möjligt och vad vi kan få till på bästa sätt.

Stenöveckan som skulle arrangeras för första gången i sommar berörs inte av branden.

Mer läsning