Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berusad man ville köra till Ljusdal – fick sova ruset av sig hos polisen istället

En polispatrull träffade på en man som satt i en bil och drack alkohol på Gärdet i Bollnäs. Mannen berättade att han tänkte köra till Ljusdal – men polisen höll inte med om att det var en bra idé. Istället omhändertogs han och fick sova ruset av sig i arresten.

Annons

Ett vittne larmade polisen om mannen vid halv två-tiden under natten mot tisdag.

Patrullen kom till platsen strax därpå och i en personbil satt mycket riktigt en man i 30-årsåldern och drack alkohol. När patrullen pratade med honom berättade han att han skulle köra bilen till Ljusdal.

Läs också: En tax attackerade kvinnans hund – själv blev hon kallad "kärringjävel"

Polisen tyckte att det var en dålig idé med tanke på mannens och andra trafikanters säkerhet och han omhändertogs för fylleri och fördes till arresten, där han fick spendera natten.

Hans bilnycklar omhändertogs, men kommer att lämnas tillbaka när mannen är nykter igen. Han är inte misstänkt för något brott.

Läs också: Tjafs mellan två män på fest slutade i misshandel

För att misstänkas för rattfylleri behöver polis eller ett vittne se att bilen framförs av en förare i berusat tillstånd – så har inte skett i det här fallet.

– I det här fallet har vi varken observerat eller fått några vittnesuppgifter som säger att han har kört fordonet, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid polisen.

Läs också: Starka reaktioner efter katten Touloses brutala död – polisen letar vittnen

Mer läsning

Annons