Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15-årig flicka anmäld försvunnen – uppges ha blivit bortförd

En flicka är saknad sedan måndagskvällen då hon gick ut till en lekpark. Flickan har skickat sms till anhöriga där hon uppgett att hon har blivit bortförd mot sin vilja.
Klockan 8.40 hittades flickan i Kovland.

Annons

Läs mer: Försvunna 15-åringen har hittats i Kovland

Strax före klockan 21 på måndagskvällen fick polisen in en anmälan om en försvunnen 15-årig flicka i Gnarp.

– Hon ska ha gått ut till en lekpark ungefär en timme innan. Sedan började det komma sms till anhöriga där hon bad om hjälp och skrev att hon hade blivit bortförd mot sin vilja och fördes till Stockholm, säger Tomas Sandin, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg.

Polisen har lyckats pejla flickans mobiltelefon, men tvärtemot hennes uppgifter ska den befinna sig norrut – närmare bestämt i Sundsvallstrakten.

– Den har pejlats till Kovlandsmasten och i riktning mot Sundsvall, säger Tomas Sandin.

Kovland ligger cirka 15 kilometer nordväst om Sundsvall.

Polisen i region nord kopplades in i ärendet under natten och vid 02.50-tiden skickades två polispatruller från Sundsvall till Kovland för att leta efter flickan, men utan att hitta henne. Patrullerna upphörde med sökandet i området klockan 04.30.

– Det är lite svårt eftersom vi inte riktigt vet vad vi ska leta efter och nu går det inte att nå flickan, man kommer till mobilsvar. Vi har bara pejlingen att gå på, säger Tomas Sandin.

Flickan har ingen känd koppling till Kovland.

Flickans mobiltelefon har pejlats till masten i Kovland, nordväst om Sundsvall.

Mer läsning