Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn Mårtenssons avgång en lättnad

Att Björn Mårtensson nu tagit beslutet att avgå mottas med en lättnad av de politiker som en tid krävt hans avgång. Nu vill alla gå vidare och bland de borgerliga politikerna hoppas alla nu på att allianssamarbetet kan upptas igen

Björn Mårtensson besked om att han avgår som kommunstyrelsens ordförande i Ovanåker samt kommunalråd är ett välkommet besked för de politiker som nu under en tid krävta hans avgång. Nu hoppas alla att den politiska vardagen i Ovanåker kan återgå till den normala igen.

- Det känns skönt att det kom till ett avslut och att han inte försökte bita sig fast längre, säger Socialdemokraternas Yoomi Renström.

- Nu måste vi ta nästa steg och gå vidare. Vi gör ingen politisk affär av det som skett och kommer inte att försöka få någon kommunalrådspost. Däremot vill vi gärna vara med i diskussionen vem som blir Björn Mårtenssons efterträdare.

Moderaten Mikael Jonsson tycker inte att det var en dag för tidigt.

- Nu slipper vi gå till en misstroendeomröstning och det är skönt. Och nu kan vi återuppta det politiska arbetet igen.

Kommunfullmäktiges ordförande Nils Erik Falk (C) tror att hans partikamrat fattat rätt beslut.

- Jag har sagt under hela den här processen att Björn har förmågan att själv ta de rätta besluten.

- För mig är det fullt rimligt att allianssamarbetet nu kan fortsätta som tidigare. Det här har varit en process för alla parter.

Kristdemokraten Bertil Eriksson som nu tillsvidare får överta Björn Mårtenssons uppdrag tycker att beslutet låg i luften.

- Min förhoppning är att allianssamarbete kan upptas och att vi nu kan få jobba vidare eftersom det ekonomiska läget kräver det.

Folkpartiets Kent Olsson tycker det var bra att Björn Mårtensson tog beslutet.

- Det är ju synd att det blev som det blev. Ingen är vinnare egentligen. Centern gjorde sin analys och vi våran. Nu måste vi gå vidare.