Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn Mårtensson vill lämna flera uppdrag

Ovanåkers förra kommunalråd Björn Mårtensson vill bli entledigad från flera förtroendeuppdrag som delvis är knutna till hans tidigare roll i kommunen. Det blir nu kommunfullmäktige som får ta ställning till hans önskemål.

När Björn Mårtensson (C) den 1 juli lämnade sina uppdrag som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Ovanåker lämnade han in en skrivelse till kommunfullmäktige där han önskade bli entledigad från flera andra viktiga uppdrag.

När kommunfullmäktige i Ovanåker sammanträder igen efter sommaruppehållet för att bland annat välja en ny ordförande i kommunstyrelsen och ett nytt kommunalråd får de också ta ställning till Björn Mårtenssons önskemål om entlediganden.

Det uppdrag som Björn Mårtensson vill kliva av från är ordförandeskapet i Ovanåkers näringslivsbolag, OKAB, som styrelseledamot i Kommunalförbundet Södra Hälsingland och som ledamot i Hälsingerådet. De här tre uppdragen är direkt knutna till ordförandeskapet i kommunstyrelsen.

Ytterligare uppdrag Björn Mårtensson vill lämna är som ombud i Bollnäs-Ovanåkers Renhållnings AB, BORAB, Region Gävleborg och Helsingevatten AB.

Björn Mårtensson stannar dock kvar som ledamot i kommunfullmäktige.

- Där är jag invald av folket, säger Björn Mårtensson.

Om han kommer att fortsätta med sitt kommunpolitiska engagemang efter nästa val har han inte funderat på säger han.

- Jag har ju ett starkt intresse för samhällsfrågor.

- Just nu mår jag ganska bra. Jag har en del att syssla med. Jag är exempelvis ordförande i Hälsingegårdsprojektet. Sedan har jag även en del andra saker på gång, men det tänker jag inte gå ut och berätta om nu. Sitter hemma och deppar gör jag inte.