Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn Mårtensson vill lämna flera uppdrag

Ovanåkers förra kommunalråd Björn Mårtensson vill bli entledigad från flera förtroendeuppdrag som delvis är knutna till hans tidigare roll i kommunen. Det blir nu kommunfullmäktige som får ta ställning till hans önskemål.

Annons

När Björn Mårtensson (C) den 1 juli lämnade sina uppdrag som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Ovanåker lämnade han in en skrivelse till kommunfullmäktige där han önskade bli entledigad från flera andra viktiga uppdrag.

När kommunfullmäktige i Ovanåker sammanträder igen efter sommaruppehållet för att bland annat välja en ny ordförande i kommunstyrelsen och ett nytt kommunalråd får de också ta ställning till Björn Mårtenssons önskemål om entlediganden.

Det uppdrag som Björn Mårtensson vill kliva av från är ordförandeskapet i Ovanåkers näringslivsbolag, OKAB, som styrelseledamot i Kommunalförbundet Södra Hälsingland och som ledamot i Hälsingerådet. De här tre uppdragen är direkt knutna till ordförandeskapet i kommunstyrelsen.

Ytterligare uppdrag Björn Mårtensson vill lämna är som ombud i Bollnäs-Ovanåkers Renhållnings AB, BORAB, Region Gävleborg och Helsingevatten AB.

Björn Mårtensson stannar dock kvar som ledamot i kommunfullmäktige.

- Där är jag invald av folket, säger Björn Mårtensson.

Om han kommer att fortsätta med sitt kommunpolitiska engagemang efter nästa val har han inte funderat på säger han.

- Jag har ju ett starkt intresse för samhällsfrågor.

- Just nu mår jag ganska bra. Jag har en del att syssla med. Jag är exempelvis ordförande i Hälsingegårdsprojektet. Sedan har jag även en del andra saker på gång, men det tänker jag inte gå ut och berätta om nu. Sitter hemma och deppar gör jag inte.