Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn Mårtensson tror på gemensamma lösningar

Efter 35 år är det nu slut på allianssamarbetet mellan Centern och de övriga borgerliga partierna i Ovanåkers kommun. Orsaken till sammanbrottet, kommunalrådet Björn Mårtensson, beklagar att det blev så. Trots kraven på hans avgång tänker han sitta kvar och fullgöra det uppdrag han fått av sina lokala partikamrater.

Under onsdagen fick också oppositionsrådet och Socialdemokraten Yoomi Renström klartecken från juristerna på Sveriges kommuner och landsting att Björn Mårtenssons brott är tillräckligt stort för att rikta ett misstroendeförklaring mot honom

- Om ett visst brott kan ge upp till två års fängelse, vilket grovt rattfylleri kan ge, så spelar det sedan ingen roll om den som döms bara får fotboja eller villkorligt, säger hon.

Liksom Yoomi Renström befinner sig även Ovanåkers kommunalråd Björn Mårtensson (C) den här veckan på Sveriges kommuner och landssting, SKL, i Stockholm. Han håller sig ändå väl informerad om vad som händer på hemmaplan och visste redan på tisdag kväll att de 35 år långa allianssamarbetet i Ovanåker mellan Centern och de övriga borgerliga partierna spruckit.

- Det är tråkigt att de andra allianspartierna tagit det här ställningstagandet. Vi kommer nu att få söka majoritet för de frågor vi vill genomdriva. Jag skulle bli oerhört förvånad om det inte skulle gå att finna gemensamma lösningar.