Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn Lind lämnar Hudiksvalls IF

Dubble OS-guldmedaljören från Turin 2006, Björn Lind, lämnar Hudiksvalls IF för IFK Umeå.
Efter veckor av förhandlingar tvingades HIF vika ner sig.
– Hade vi hängt med i den budgivning som Umeå drog i gång kunde vi äventyrat verksamheten, säger Stefan Skalman, besviken ordförande i Hudiksvalls IF.

Stefan är inte bitter på Björn Lind som hela tiden spelat med öppna kort. Däremot ogillar han det sätt som IFK Umeå agerat på.

– De kontaktade aldrig oss i klubben och berättade att de hade för avsikt att prata med Björn. I stället nöjde de sig med att prata med Björn själv, säger Stefan Skalman.

Björn Lind kom år 2002 till Hudiksvall och har varit klubbens ankare och affischnamn. När kontraktet med HIF gick ut och Umeå hörde av sig tog Björn direkt kontakt med Stefan Skalman.

– Vi har gjort vad vi kunnat för att få behålla Björn, men vi kunde inte ge oss in i den budgivning som Umeå drog i gång. Vi riskerar inte junior- och ungdomsverksamheten för att behålla en åkare, säger Stefan Skalman.

Han vill inte nämna några summor, men för att behålla Lind i klubben skulle hans ersättning i stort sett fördubblas.