Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn attackerade Edsbyspelare

/

Under lördagens älgjakt norr om Voxnabruk attackerades en spelare i Edsbyn av en björn – och fick föras med ambulans till Hudiksvall sjukhus.

Annons

Jakt är ett stort intresse bland flera av Edsbyns bandyspelare.

Men på lördagen så gick det illa för lagets målvakt Henrik Karlström. Han var tre mil norr om Voxnabruk, vid Hornberget, och jagade älg när något gick väldigt snett.

– Hunden skällde och betedde sig lite konstigt och kom till mig och skällde några skall till. Så jag smög mig åt det håll han kom från. Jag trodde han sett älg. Vi kom in i tät skog och då står hunden bredvid mig och skäller igen och då ser jag färsk björnskit och björnen som kommer fram, berättar Henrik.

Sedan gick allt väldigt snabbt.

– Den gick till anfall direkt och jag sköt ett skott men han inte med fler innan han var över mig. Men efter några sekunder släppte han. Jag reste mig upp och skrämde bort honom med skrik eftersom jag hade tappat bössan, säger Henrik.

Då björnen försvunnit gick Hanrik till en kraftledningsgata där han inväntade sina jaktkamrater. Sedan blev det ambulanstransport vidare till Hudiksvall sjukhus där han undersöktes på lördagseftermiddagen.

– Jag har tre stycken sår som kommer att sys, men jag har inte fått något svar om röntgen. Det är armarna som har tagit stryk. Men det känns inte som om något är av i alla fall, säger Henrik, som vid 15-tiden på lördagen inte hade hunnit smälta det inträffade.

– Jag har nog inte riktigt fattat, det är det närmaste döden jag har varit, det han man tänka när man låg under honom. Tur att jaktkompisarna var i närheten.

Elitserien i bandy startar på fredag för Edsbyn som då möter Bollnäs. Och trots det som hänt så väljer Henrik Karlström att inte helt stänga dörren för spel.

– Det blir nog svårt att vara med i premiären, men man vet ju aldrig. Just nu känns det mest skönt att jag lever.

Annons