Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björkbackens olyckliga turer

Nu har även det S-märkta kommunalrådet gett ett svar på frågorna kring Björkbackengate.

På temat "vem har ansvar" skrev en anställd på äldreboendet Björkbacken för drygt en vecka sedan till kommunalråden.

Nu svarar Monica Olsson, (S), som tycker turerna kring beslutet varit olyckliga. Enligt henne ska politikerna, efter det nu tagna beslutet om inflyttningsstopp, även se över vilka åtgärder som krävs för ett fortsatt särskilt boende på Björkbacken, samt behovet av särskilt boende.

Hon redogör för besluten i tur och ordning:

Förvaltningen såg i höstas på uppdrag av kommunstyrelsen, KS, över äldreboendenas boendeformer, vikariepool, samt hemtjänst.

Omsorgsutskottet, OU, och KS, ville därefter att förvaltningen skulle syna åtgärdsbehov inom verksamheten, för att klara budget 2014. Där och då nämndes bland annat att om andra kommuner kunde intresseras för att hyra platser på Björkbacken, skulle det kunna ge intäkter på 5 miljoner.

Därefter antog fullmäktige budget 2014 och verksamhetsplan 2015-2017, men sista OU-sammanträdet i fjol lade förslag om inflyttningsstopp på Björkbacken, vilket klubbats i år.

Upplysningar om åtgärdskalkylen på fem miljoner eller huruvida boendet kan hamna i malpåse, finns inte i Monica Olssons svar.