Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BIS säkrade plats i playoff

En helhjärtad kämpainsats – och en måltjuv som gjorde comeback.

Det räckte ända till playoff för Bollnäs IS, efter 5–4 borta mot Gävle GIK.

– Vi är på väg tillbaka till bästa nivå igen, säger glade coachen Dan Nordin.

Den blev en tuff och tät batalj mellan två jämnstarka lag, där BIS till slut vägde lite tyngre.

– Det var en match som hade det mesta, böljande spel och snygga individuella nummer. Dessutom en del rejäla råkurr ute på isen, säger coach Nordin, möjligen lite missnöjd med utdelningen i första perioden.

– Den ägde vi, körde på i ett högt tempo. Vi kom i mer samlade offensiva attacker igen.

Men sin ovana trogen tappade BIS farten i mellanperioden. Samtidigt hängde laget med rent målmässigt, och det var det viktigaste där.

Tredje perioden blev rafflande, där hemmalaget hade ledningen med 4–3 ända till den sjunde minuten då backen Leo Hägglund dundrade in en skott (i krysset) i powr play.

– Det var ett viktigt mål, som gav oss extra energi att jaga segern på slutet, säger Dan Nordin.

Och med drygt fem minuter kvar kunde glödhete Andreas Fröjd, som gjorde en storstilad comeback, sätta sitt tredje mål för kvällen och samtidigt sätta sigill på en tung seger.

– Så himla skönt, en kollektiv kämpainsats. Och nu får vi lite skön arbetsro i de två matcher som är kvar i grundserien. Poängmässigt är det här en av BIS bästa säsonger på rätt länge, säger coach Dan Nordin.

Samtidigt är även de matcher med en viss laddning, då topplagen tar med sig bonuspoäng in i playoff.