Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bioenergi-mässa i Ljusdal nästa år

Tillväxtverket har beviljat Närljus ett bidrag på 930 000 kronor.
Det blir grundplåten till ett projekt om bioenergi vars ena mål är att jobba fram en Mittia-mässa på temat redan nästa år.

I början av sommaren hölls ett seminarium i Ljusdal där företagare, politiker och andra intressenter samlades för att spåna kring hur skogstäta Ljusdals kommun ska ta plats på bioenergi-kartan. Nu börjar tankegångarna konkretiseras.

Bland annat sökte Närljus stöd hos Tillväxtverket för att kunna starta ett projekt, och det är de pengarna som nu beviljats.

Ett av målen för projektet är att genomföra en Mittiamässa redan nästa år. Där hoppas man kunna sammanföra aktörer både inom bioenergi och biobränsle.

Planerna för mässan är redan långt framskridna, men den exakta inriktningen är ännu inte spikad

Den kommer inte enbart att handla om skog, utan även jordbruk, sol. vatten,.vind, sopförbränning.

Bioenergi-projektet ska drivas under 2009 och 2010 och förutom det beviljade statsbidraget skjuter Närljus till 200 000 kronor i tid och de inblandade företagen minst 150 000 kronor.