Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilplåtslagare från Bergsjö vann prestigepris

Bilplåtslagaren Daniel Collin gjorde det igen med sin egenhändigt ombyggda och eleganta Volvo V 70.
I helgen tog han i stenhård konkurrens hem bucklan i Oslo motorshow och klassen Street Cars.

Annons

23 - årige Daniel Kollin har lagt det mesta av sin vakna fritid på sitt renoveringsobjekt. Allt är nytt utom tak, bagagelucka och rutor på den krockskadade Volvo som han hittade på en skrotfirma 2008. Skärmar och stötfångare har han själv tillverkat. Färgen är helt unik och finns inte i Volvo Personvagnars produktprogram.

Det första stora erkännandet kom i Vallåkra utanför Helsingborg i augusti i år. Vid en stor träff för Volvoägare kammade Daniel Collin hem förstapriset i en av utställningsklasserna. Sponsoren Albinsson och Sjöberg beslöt direkt att satsa vidare på honom. Karlskronaföretaget ger ut nästan varenda motortidning i Sverige med Bilsport som guldkalv.

Tidningsförlaget anmälde honom till Oslo och betalade alla kostnader. Till våren deltar han på Elmia i Jönköping under samma fördelaktiga premisser.