Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Billigare förslag för Granbergsbussarna

Det tycks inte bli någon ny vändslinga för bussar vid Granbergshöjden i Bollnäs – trots tidigare löften.

Det finns inte pengar, säger tekniska nämndens ordförande Kenneth Nilshem (C).

Ända sedan stadsbussarna fick en ny linjesträckning och började trafikera villagatan Häckvägen på Granberg i juni 2008, har andra alternativ diskuterats.

Bakgrunden är protester från de boende längs gatan, som oroade sig för trafiksäkerheten för barnen, när upp till 28 bussturer per dag skulle passera utanför deras fastigheter.

I maj i år gav kommunstyrelsen direktiv till tekniska förvaltningen att snarast ställa i ordning en vändslinga för bussar på grönområdet intill kiosken vid Granbergshöjden – så att busstrafiken på Häckvägen kan upphöra.

- Men de pengarna finns inte, säger nu tekniska nämndens ordförande Kenneth Nilshem. Vi måste hitta ett billigare förslag, som ger bästa möjliga lösning.

På måndag, den 14 september, kommer ärendet upp i tekniska nämnden. Ordförandens förlag till beslut är att en upphöjd trottoar byggs på Häckvägen – längs med de tre villafastigheterna. Det beräknas kosta 50 000 kronor – 650 000 mindre än det dyraste alternativet med vändslinga.

- Då flyttas bussarna ett par meter bort från fastighetsgränsen och det skapas ett tryggare gångstråk, säger gatuchefen Ylva Jedebäck Lindberg.