Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilkrångel när rallycross-SM fortsatte

Det var lite grann av stolpe ut när rallycross-SM fortsatte i Älvsbyn.
Trots allt är det dubbelt Hälsingland i topp i den totala tabellen för 2400-klassen, där Mattias Ohlsson leder före Per Engstrand.

Annons

Årets tredje deltävling, av totalt fem, avgjordes i lördags på Höghedenbanan i Älvsbyn. Mattias Ohlsson från Bollnäs kom dit i egenskap av ledare i tabellsammandraget.

Men kvalet blev långt ifrån någon höjdare.

– Kan sammanfattas som stolpe ut för min del. Det mesta strulade, bland annat sprucken fälg och punktering när jag ledde ett av mina heat, berättar Mattias Ohlsson som trots allt tog sig till semifinal.

Väl där knep han en tredjeplats i det första heatet och kunde därmed ställa upp till start i finalen – i det sista startledet.

Dessvärre fortsatte nu missflytet. Redan i den första kurvan gick nämligen servostyrningen sönder.

– Blev trögstyrt så till den milda grad att jag var chanslös att kriga om någon framskjuten placering. Gällde bara att ta sig till målet, säger Mattias – som slutade på sjätte plats.

Per Engstrand inledde med en sjätteplats i den inledande kvalomgången. Han följde därefter upp med en femteplats i omgång 2 – och sedan med seger i den tredje och sista kvalrundan.

Per körde därefter strålande även i den inledande semifinalen, som han vann med dryga sekunden före Rikard Gustavsson, Fjärås (Mattias Ohlsson trea). Därmed hade 34-åringen från Ljusdal ett visst favoritskap att leva upp till i finalen.

Här var emellertid oturen framme. Per ledde i sin Lexus ända tills det sista varvet, när växellådan krånglade.

– Backspärren böjde sig och jag fick inte i någon växel direkt, förklarar han.

Han korsade istället mållinjen som fyra. Vann gjorde hemmaåkaren Viktor Johansson före Rasmus Olsson, Karlskrona samt Niclas Norström, Hammaren.

Krångel med växellådan hade även Simon Englund, Bollnäs, som bröt sin semifinal i juniorklassen.

Även om såväl Mattias Ohlsson som Per Engstrand var otursförföljda i helgen så toppar hälsingeduon SM-tabellen. Mattias har 70 poäng mot Pers 66. Trea i sammandraget är Rasmus Olsson på 63 pinnar.

Fortsättningen på SM följer redan kommande veckoslut i Kalix.

Kurt Eliasson