Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilister hamnar på fel kurs i Fridsbacka

Ambulansen, lastbilschaufförer, bilister...
Många är de som har fått vända i Fridsbacka efter att ha blivit lurade av GPS-tekniken.
Nu har byborna tagit saken i egna händer.

Om det är ett koordinatfel vet inte byborna i Fridsbacka, men något fel är det. Under tre, fyra år har bilister kört upp på den lilla byvägen och tvingats vända.

De flesta anger att de kört efter GPS:en för att ta sig till Humlegårdstrand, Jonskär eller Stålnäs. Ibland blir det riktigt krångligt, berättar Ture Karlsson som bor i byn.

– En gång var det en ambulans som körde fel och det är ju inte bra med tanke på den som behöver hjälp. När det kom en långtradare med släp höll hela ekipaget på att bli stående här. Det finns ju knappt någonstans att vända, säger han.

Nu har byborna tröttnat och satt upp en skylt där det står GPS-fel och en pil som pekar åt det andra hållet.

För att komma rätt ska trafikanterna nämligen åka åt vänster mot Vågbro om de kommer från Söderhamnshållet och inte till höger som GPS:en visar.

– Jag har ringt till kommunen två gånger om det här och där har man har skickat ärendet vidare. Men mig veterligen så har ingenting hänt, säger Ture Karlsson.

Visst går det att ta sig fram om man kör in vid Fridsbacka också. Men det är inget som rekommenderas om man inte har en mycket hög bil eller jeep.

– Nej, jag skulle då aldrig åka där, det är som en sämre skogsstig, säger Sture Karlsson som hoppas att felet ska åtgärdas.

Inte minst kan det bli allvarligt om räddningspersonal inte hittar rätt.