Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilförare döms efter krock

Mannen höll inte tillräckligt avstånd utan krockade med en annan bil. Nu döms han till böter.

Annons

Det var i november för två år sedan som trafikolyckan inträffade i korsningen mellan Kaptensgatan och Kungsgatan i Söderhamn. Två bilar krockade och nu döms en 24-åring från Söderhamn för förseelse mot trafikförordningen. Hudiksvalls tingsrätt anser att han inte anpassade avståndet till fordonet framför.

24-åringen körde efter en heltäckt skåpbil, och har själv uppgett att han hade dålig uppsikt på vägbanan framför. Först när skåpbilen svängde, såg han bilen som han sedan krockade med. Föraren har hävdat att bilen stod fel placerad i körbanan. Den blinkade för högersväng, men stod placerad som om den skulle svänga åt vänster. Tingsrätten konstaterar dock att 24-åringen skulle ha anpassat avståndet till framförvarande bil så att det hade varit möjligt att reagera och bromsa för att undvika krocken. Han döms till 2 000 kronor i penningböter.