Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilfirma söker lokal i Söderhamn

Biltjänst i Hudiksvall söker just nu efter lokaler som passar till bilförsäljning. I Söderhamn.

– Vi kan öppna innan sommaren, säger Mats-Olov Mattsson, vd för Biltjänst.

En nyetablering av nybilsförsäljning i Söderhamn skulle betyda ett trendbrott. De senaste åren har flera försäljningshallar och märkesverkstäder lämnat Söderhamn. I dag finns endast ett par stycken kvar. Men nu ska det bli en ändring på det.

– Vi känner att det finns en marknad och den vill vi prova, säger Mats-Olov Mattsson.

– Det har ju varit en avfolkningsort men nu tror vi på Söderhamn, säger säljaren Pär Sköld.

De har redan många kunder från Söderhamn och hoppas kunna locka fler med ett showroom för Opel och Suzuki i Söderhamn. Det ska hålla öppet några dagar i veckan och fungera som en filial till Biltjänst i Hudiksvall

Där säljer man även Toyota men det kommer man inte att göra i Söderhamn. Ett annat företag sitter på rättigheterna från generalagenten. Mats-Olov Mattsson öppnar däremot för möjligheterna att öppna även serviceverkstad.

– Om det går bra och vi ser en god utvecklig är det klart att vi ska hjälpa kunderna med service, säger Mats-Olov Mattsson.