Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilfantaster på turné genom Hälsingland

På motorhistoriska dagen lördag 6 juni, tar Hälsinglands fordonshistoriker med sig medlemmar och anmälda på en tjugosex mil lång utflyktsturné genom landskapet.

Annons

Avresa sker från Rådhustorget i Söderhamn redan klockan sex på nationaldagsmorgonen. På vägen stannar man till i Bollnäs, Arbrå, Järvsö och Färila innan man vid tiotiden väntas nå ett av delmålen, gruvan i Los. Under resan hålls frågesport för alla deltagare där frågorna kommer handla om de olika orter och platser man befinner sig på.

Efter besöket i Los kör man vidare till Fågelsjö där det blir lunch för de som anmält sig, innan man avslutar dagen på Jim Reeves-museet i Woxna med prisutdelning till frågesportsvinnaren. Även fast anmälningstiden har löpt ut är alla fordonsentusiaster välkomna att hänga med ut på vägarna.

– Det är fritt att haka på om man vill, och vi hoppas folk står och vinkar åt oss efter vägarna, säger Lasse Söderqvist.

Lars Snellman förklarar varför entusiasterna i Hälsinglands fordonshistoriker arrangerar dagar som denna.

– Det är kärleken till gamla bilar, och så är det mycket trevligt folk. Det är ju egentligen kulturhistoria som möter kulturhistoria med bilarna vi åker och platserna vi besöker.