Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilbråk slutar i rätten

Två män, 19 och 20 år gamla, åtalas för att ha hotat flera personer och skadat en personbil i samband med ett bråk i Hudiksvall i somras.

Åtalet gäller en händelse i centrala Hudiksvall en kväll i mitten av augusti. Upprinnelsen ska ha varit en sms-konversation mellan de inblandade.

Kvinnan åkte i en bil med flera andra personer medan de två männen åkte i varsin bil. Enligt 20-åringen hade han haft inbrott i sitt garage och misstänkte efter sms:et att personerna i kvinnans bil hade något med det att göra. Efter att ha följt efter varandra en stund parkerade bilarna i närheten av varandra utanför biografen och männen klev ur.

Kvinnan har sagt i förhör att mannen skrek och försökte slita upp dörrarna på hennes bil. Då fick hon panik och klev på gasen och körde därifrån och samtidigt kastade 20-åringen ett verktyg som krossade bakrutan på hennes bil.

Kvinnan blev mycket chockad och larmade polisen som mötte henne en bit utanför staden.

Enligt männen var de obeväpnade och ville bara prata. 20-åringen erkänner skadegörelsen men nekar till olaga hot. 19-åringen nekar till anklagelserna.